Banner animations



Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Θα κάνω μήνυση στο Facebook


Πόσοι από εσάς αναρωτηθήκατε τι είναι το Facebook πριν δημιουργήσετε προφίλ σε αυτό; Πόσοι από εσάς διαβάσατε τους όρους χρήσης; Και τέλος, πόσοι από εσάς διαγραφήκατε από κάποιον διαχειριστή της δημοφιλούς ιστοσελίδας, χωρίς να έχετε κάνει τίποτα το επιλήψιμο;


Ο μοριακός - πυρηνικός βιολόγος, Θόδωρος Γιάνναρος, ξεκίνησε να ασχολείται με το Facebook πριν 2 μήνες. Η πρώτη του επαφή με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ήταν πολύ καλή μια και κατάφερε να επανασυνδεθεί με χαμένους μαθητές, παλιούς φίλους και συνεργάτες. Αυτή η καλή αρχή του έδωσε το έναυσμα να ασχοληθεί πιο σοβαρά με τον εν λόγω ιστότοπο και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που προσφέρει. Έτσι δημιούργησε περισσότερα προφίλ, κάποια από τα οποία έχουν χιλιάδες μέλη.

Μερικά από τα μεγάλης επισκεψιμότητας group του ήταν το «Τα ελληνικά γίνονται παγκόσμια γλώσσα», το «Biology of beauty» και το «Να μην αφήσουμε κανένα πια παιδί να φύγει» στο οποίο περιέγραφε την συγκινητική ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που πέθανε από καρκίνο και έδινε μάχη για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά. Σε αυτά τα group ο κύριος Γιάνναρος δεν πρόβαλε μόνο τις απόψεις του, αλλά δημοσιοποιούσε κιόλας τις γνώσεις του.

Πριν δύο βδομάδες χωρίς να το περιμένει διαγράφηκε από τα προφίλ που ο ίδιος δημιούργησε. Αναπάντεχα και ενώ δούλευε πάνω σε ένα από αυτά εμφανίστηκε στην οθόνη του υπολογιστή του το μήνυμα « Your account has been closed by an administrator». Ο λόγος μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος. Δεν πήρε καμία απάντηση από τους υπεύθυνους του Facebook, όσα ηλεκτρονικά μηνύματα και αν έστειλε. Όπως εξηγεί, στα group του που είχαν μεγάλο αριθμό μελών έρχονταν ειδοποιήσεις για να καταβάλλει κάποιο ποσό, ώστε να προωθηθούν και να διαφημιστούν καλύτερα. Ο κύριος Γιάνναρος αποδίδει το λόγο της διαγραφής του στο γεγονός ότι δε δέχτηκε να πληρώσει.

Το περίεργο όμως είναι ότι ενώ ο δημιουργός έχει διαγραφεί, τα group του συνεχίζουν να υφίστανται. Όλη η πνευματική του περιουσία πλέον μπορεί να περάσει στα χέρια άσχετων διαχειριστών, οι οποίοι θα τη χρησιμοποιήσουν με όποιον τρόπο επιθυμούν.

Όλα τα μέλη της δημοφιλούς ιστοσελίδας παρουσιάζουν τις απόψεις τους, την καθημερινότητά τους, τους φίλους τους, τις προτιμήσεις τους, αναρτούν φωτογραφίες τους και εντέλει μοιράζονται τις ζωές τους. Μετά τη διαγραφή του ο κύριος Γιάνναρος έκανε τη δική του έρευνα γύρω από το Facebook και ισχυρίζεται ότι ελέγχεται από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής και ότι από πίσω κρύβονται και τεράστια οικονομικά συμφέροντα.

Μετά από αλλεπάλληλα e-mails προς τους administrators του Facebook στα οποία ο κ. Γιάνναρος ανέφερε ότι θα καταφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, το προφίλ του τέθηκε και πάλι σε λειτουργία πριν λίγη ώρα.


Κοινοποίηση Μοιραστείτε το στο Facebook


Το like για το άρθρο μας

Το like για το blog μας