Banner animations



Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Καλλιτέχνης κάρφωσε τους όpxεις του στην Κόκκινη Πλατεία (video) (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μια άκρως επώδυνη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία, ακριβώς έξω από το Μαυσωλείο του Λένιν.
Ο καλλιτέχνης Pyotr Pavlensky έβγαλε τα ρούχα του και κάρφωσε τους όpxεις του στο οδόστρωμα, για να διαμαρτυρηθεί για την απάθεια, την πολιτική αδιαφορία και τη μοιρολατρεία της σύγχρονης ρωσικής κοινωνίας.

Δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες σε κοντινό νοσοκομείο και μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα, ενώ ενδέχεται να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης έως και 15 μέρες.

Ο καλλιτέχνης σε δήλωσή του ανέφερε: «Η performance μπορεί να ιδωθεί ως μια μεταφορά για την απάθεια, την πολιτική αδιαφορία και τη μοιρολατρεία της σύγχρονης ρωσικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε μια μεγάλη φυλακή, κλέβει από τον κόσμο και χρησιμοποιεί τα λεφτά για να μεγαλώσει το κράτος της αστυνομίας και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς, και η κοινωνία το επιτρέπει αυτό, ξεχνώντας το αριθμητικό της πλεονέκτημα και φέρνοντας το θρίαμβο του αστυνομικού κράτους πιο κοντά στην αδράνειά της».

Ο Pavlensky έχει ξανακάνει τέτοιους είδους διαδηλώσεις στο παρελθόν. Έχει ράψει τα χείλη του για να διαδηλώσει εναντίον της φυλάκισης του συγκροτήματος «Pussy Riot» και έχει τυλιχθεί σε συρματόπλεγμα, το οποίο συμβόλιζε «την ύπαρξη ενός ανθρώπου μέσα σε ένα καταπιεστικό νομικό σύστημα».



Το like για το άρθρο μας

Το like για το blog μας