Banner animations



Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Πάσχει από ελεφαντίαση αλλά πιστεύουν ότι είναι «δαιμονισμένη»

Η 35χρονη Sadia Abdinur από τη Σομαλία αναγκάζεται να ζητιανεύει στο δρόμο, προκειμένου να θρέψει τα παιδιά της, παρότι κινείται με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία.
Το αριστερό πόδι της νεαρής γυναίκας ζυγίζει πάνω από 31 κιλά, καθώς έχει πρηστεί υπερβολικά (ελεφαντίαση).
Οι φίλοι και οι γείτονές της έχουν απομακρυνθεί από κοντά της και την έχουν βάλει στο περιθώριο, γιατί πιστεύουν ότι «έχει μέσα της το Διάβολο».
Η Sadia υποφέρει από σοβαρής μορφής λεμφοίδημα, το οποίο προκλήθηκε από παρασιτική λοίμωξη.
Έχει δύο παιδιά, 9 και 7 ετών, τα οποία κάθε βράδυ αποχαιρετούν τη μητέρα τους, πιστεύοντας ότι το επόμενο πρωί που θα ξυπνήσουν θα τη βρουν νεκρή.

Ένας βρετανός χειρουργός, όπως αναφέρει η Daily Mail, προσφέρθηκε να χειρουργήσει τη νεαρή γυναίκα εντελώς δωρεάν, προκειμένου να της προσφέρει την ευκαιρία για μια νέα αρχή στη ζωή της.
Η φιλανθρωπική οργάνωση Alhidaya International, που εδρεύει στην Αγγλία, προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα, προκειμένου η Sadia να ταξιδέψει στη Μεγάλη Βρετανία, έτσι ώστε ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής στο London Postgraduate School of Surgery και το Imperial College Healthcare NHS Trust, Nigel Standfield, να μπορέσει να της κάνει την πολύωρη, αλλά σωτήρια, επέμβαση.
Γιατροί στο Ναϊρόμπι της Κένυας αρνήθηκαν να την αναλάβουν, γιατί δεν έχουν την απαραίτηση εξειδίκευση και εγκαταστάσεις, ωστόσο χωρίς θεραπεία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πεθάνει πρόωρα λόγω της μόλυνσης.
 «Πάσχει από ελεφαντίαση, όμως η κοινότητα στην οποία ζει την έχει εγκαταλείψει.
Οι γηραιότεροι που θεωρούνται σοφοί πιστεύουν ότι το σώμα της έχει καταληφθεί από κάποιο δαίμονα και ότι η κατάστασή της οφείλεται σε αποτέλεσμα μαγείας. Πιστεύουν ότι έχει HIV ή καρκίνο και την αποκαλούν “δαιμονισμένη” και “η γυναίκα του κακού”.
Πρέπει να τη βοηθήσουμε» ανέφερε ένα μέλος της οργάνωσης ο οποίος έστειλε επιστολή ζητώντας και τη βοήθεια του βρετανού πρωθυπουργού.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Το like για το άρθρο μας

Το like για το blog μας